Hoogtepunten in Canada

De skyline van Toronto met de CN Tower

Canada is het andere grote land in Noord-Amerika. Mocht je hier zijn om vrijwilligerswerk te doen, kan het ook geen kwaad om je even te gedragen als toerist. Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. Door de immense grote van het land beschikt het over eindeloze natuurparken die het bezoeken waard zijn. Echter blijft het niet bij deze natuurparken, lees verder om meer over Canada te leren.

Natuurparken

Zoals al eerder gezegd heeft Canada veel aan natuurlijk schoon te bieden. Het Yukon is zeer geliefd bij natuurliefhebbers en backpackers. Het vormt het meest noordwestelijke deel van Canada. Dit schitterende stuk natuur is alleen bereikbaar over water of door de lucht. Het zit vol met kariboes, grizzly beren en wolven. Een ander schitterend natuurpark welke onderdeel is van de Rocky Moutains is het Banff National Park. Er liggen verschillende gletsjers, blauwe meren en rivieren. Op ander halfuur rijden van Toronto ligt het bekendste en misschien wel mooiste natuurwonder van Canada. De Niagara Falls, de waterval bestaat uit drie delen, de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Met de kabelbaan of een boottocht krijg je het mooiste uitzicht.

Niagara Falls in Canada

Toronto

De wereldstad in Canada wint snel aan populariteit. Zo heeft het wijken als Koreatown, Little Italy, Klein Polen, Little Jamaica, Greektown en Chinatown daarmee is bijna elk wereld deel in Toronto vertegenwoordigd. De CN Tower geeft de stad in indrukkende skyline en vanaf hier heb je ook een schitterend uitzicht over de stad. Verschillende bezienswaardigheden in Toronto zijn dan ook het Bata Shoe Museum, Distillery District en de Kensington Market.

Rondreis door Canada

Het rondreizen door Canada kan op verschillende manieren. Afhankelijk van wat je wilt zien en waar je bent zijn er verschillende opties. Zo is het meest gebruikelijk om het land te doorkruisen met een camper. Een camper biedt comfort en gemak in één. Het biedt daarna veel vrijheid, men zit niet vast aan hotelovernachtingen en tijdsdruk want in canada mag je wilt kamperen. Het meest gebruikelijk is dan om door het westen van canada te toeren omdat je dan het Banff Nationaal Park en Jasper nationaal Park in de Rocky Moutains kan verkennen.