Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland is iets waar je goed over na moet denken en even bij stil moet staan. Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken bij vrijwilligerswerk in het buitenland. Hieronder staan punten genoemd die niet vergeten moeten worden bij het overwegen van vrijwilligerswerk in het buitenland.

Wat voor soort vrijwilligerswerk kan je doen?

Zoveel wensen zoveel mensen. Dit betekend dat er verschillende soorten vrijwilligers zijn. Er zijn sociale, natuur, bouw en cultuurprojecten. Afhankelijk van wat je wilt bereiken met je vrijwilligerswerk is het afhankelijk van wat voor soort project je wil doen.

Sociale projecten – hierbij ga je vooral werken met mensen uit andere culturen. Voorbeelden hiervan zijn Engels geven aan kinderen in Indoniesie of spelactiviteiten organiseren voor asielzoekers in Duitsland. Hierbij ben je altijd bezig met mensen.

Natuur projecten – Als je de klimaatverandering van dichtbij wil mee maken of olifanten wil verzorgen in Thailand dan is een natuurproject iets voor jou. Bij natuurprojecten zijn de werkzaamheden erg afwisselend en gaat het vooral om natuurbehoud, ecowerk en dieren. Voorbeelden hiervan zijn oceanen schoonmaken of dieren tellen voor populaties.

Bouw projecten – Bij bouwprojecten help je mensen aan een nieuw klaslokaal of clubhuis. Als je werken met je handen leuk vindt dan is een bouwproject echt iets voor jou. Het mooie aan bouwprojecten is dat elke dag de vooruitgang te zien is.

Cultuur projecten – Cultuur is een groot begreep waarin in veel verschillende projecten passen. Zo kan je meedraaien op een muziekfestival in Noorwegen of een kunsttentoonstellingen helpen organiseren in Tunisie.

Waar kan je heen?

Overal ter wereld kan men vrijwilligerswerk doen. Afhankelijk van of je ver weg wilt of dichtbij wilt blijven. Dit heeft ook met de kosten te maken. Afhankelijk bij welk bedrijf je vrijwilligerswerk doet zal het geld een ander bedrag kosten. Zo kan het zijn dat de reis voor je wordt betaald en verblijfskosten voor eigen rekening zijn of andersom. Aangezien je vrijwillig werkt maar ook een extra mond bent om te voeden.

Voorbereiding

Als je overal op voorbereidt bent, project gekozen, vliegticket gekocht en goed gespaard hebt. Dan is het altijd nog goed om even jezelf in te lezen in de cultuur, gebruiken en regels in het land.