Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

Sri Lanka betekent letterlijk ‘Prachtig eiland’, en is een eiland vol exotische natuur en prachtige bloemen en planten. Je leert de toegankelijke bevolking en de cultuur van dit land het best kennen wanneer je er vrijwilligerswerk gaat verrichten. De mensen zullen dankbaar zijn, en jouw werk zal een groot verschil maken. Er zijn nou eenmaal altijd belangrijke dingen die verricht moeten worden, waar zéker in dit soort landen geen geld voor is. Daarom zijn vrijwilligers zo belangrijk. Er is altijd wat te doen In Sri Lanka. Zo kan je bijvoorbeeld les geven aan boeddhistische monniken, helpen met de restauratie van tempels, de natuur helpen onderhouden, gewonde dieren verzorgen, werken met schoolkinderen en nog een heleboel andere dingen. Je staat middenin de bevolking en zal een onvergetelijke ervaring hebben.

vrijwilligerswerk Sri Lanka

Wat moet je regelen?

Natuurlijk moet je het één en ander regelen voordat je Sri Lanka kan betreden om je handen uit je mouwen te stropen. Om Sri Lanka in te mogen, moet je een geldig visum bezitten. Deze kan je tegenwoordig gemakkelijk online aanvragen. Visa voor Sri Lanka kosten zo’n €50 via Nederlandse websites waarbij je geen creditcard nodig hebt. Het officiële visum voor Sri Lanka heet een ETA. De ETA is aan te vragen voor toeristische doeleinden, en is het goede visum wanneer je maximaal 30 dagen in het land wil verblijven. Wil je langer in Sri Lanka blijven? Dan kan je bij de ambassade van Sri Lanka een visum aanvragen. Vind je het spannend om zo last minute een visum aanvraag in te dienen, probeer het dan eens online via de visumcentrale. Wanneer je alles hebt geregeld, let dan even op de geldigheid van je paspoort. Deze moet nog minimaal een half jaar geldig zijn, anders kan je alsnog geweigerd worden en dan sta je vast op het vliegveld van Sri Lanka. Dat wil je natuurlijk niet, want jij gaat belangrijk werk verrichten. De bevolking van Sri Lanka heeft jou nodig. Meld je snel aan voor dit prachtige vrijwilligerswerk, waarbij je het land op zijn best leert kennen!