Vrijwilligerswerk in Canada

bergen en bos in canada

Je leert Canada pas écht kennen als je er gaat werken. Het land zit vol indrukwekkende natuur, daarom kan er vaak vrijwilligerswerk gevonden worden waarbij je je midden in de wildernis bevindt en werkt met wilde dieren. Wellicht kan je gewonde dieren verzorgen, weesberen groot brengen, een handje bijdragen op een Husky Ranch, of helpen een natuurgebied te onderhouden. Natuurlijk is er ook genoeg werk te vinden in de zorg, en kan je werken met kinderen. Misschien vraag je je af: waarom is vrijwilligerswerk belangrijk? Er zijn nou eenmaal een heleboel belangrijke dingen op de wereld waar door de overheden vreemd genoeg geen geld voor wordt weggelegd. Het onderhoud van de natuur is er hier één van. Als mensen dit niet vrijwillig zouden doen, zou de wereld een heel stuk minder mooi zijn. Jij kan een grote bijdrage leveren, als je wil!

werken in Canada

Werken in Canada

Wil jij graag werken in Canada, bijvoorbeeld als vakantiewerk? Dan zal je een paar dingen moeten regelen. Vraag altijd een ETA aan wanneer je naar Canada reist, dit is een document voor reistoestemming. Het is in principe het Canadese visum. Deze is online aan te vragen en kost maar $7. Op Nederlandse websites is dit iets duurder, maar kan je wél betalen wanneer je niet in bezit bent van een creditcard. Is je ETA goedgekeurd? Dan hoef je geen visum meer aan te vragen, het is een geldig reisbewijs. Is je ETA niet goedgekeurd? Dan zal je een visum aan moeten vragen. Wanneer je korter dan 3 maanden in Canada wil verblijven, kan je reizen met een toeristenvisum. Dit visum is het makkelijkst aan te vragen. Wil je langer blijven of wordt je visum afgekeurd? Dan moet je een werkvisum aanvragen.

Voor zowel de ETA als een visum geldt dat je een geldig paspoort moet hebben zolang je in Canada wil verblijven. Daar wordt om gevraagd als je het land gaat betreden. Je bent dan vrij om door Canada te reizen en te beginnen aan je vrijwilligerswerk!