Vrijwilligerswerk in de VS

bergen en bos in amerika sneeuw

Als je een land écht wil leren kennen, kan je er gaan werken. Zo zit je middenin de cultuur van een land en voel je echt wat het is om je te begeven in dat andere land. In Amerika kan je iets betekenen voor de lokale mensen, door vrijwilligerswerk te verrichten. Het fijne aan werken in de VS is dat er overal en nergens gigantische nationale natuurparken te vinden zijn, waarvoor altijd vrijwilligers gezocht worden. Zo werk je met prachtige wilde dieren, verzorg je de natuurgebieden en bevind je je constant in de rijke, machtige natuur. Je kan het natuurlijk ook wat kleiner aanpakken en verblijven op een boerderij in Amerika, en de boer helpen met zijn taken.

vrijwilliger VS

Benodigdheden

Je kan gemakkelijk werken in de VS als Nederlander. Om te mógen werken in de verenigde staten, heb je een ESTA Officia nodig. Dit is een reistoestemming die je online aan kan vragen voor slechts een paar dollar. 99% van de aanvragen voor een ESTA voor Amerika worden toegekend. De kosten van de ESTA zijn laag. Heb je een creditcard, dan kan je een ESTA formulier aanvragen via de officiële Amerikaanse websites en betaal je $14. Heb je geen creditcard? Dan kan je óók een ESTA aanvragen, dit gaat dan via een Nederlandse website die dient als bemiddelaar. Het komt dan iets duurder uit, meestal rond de vijfentwintig euro. Met een ESTA mag je maximaal 90 dagen in Amerika verblijven.

Werken in de Verenigde Staten

Het wordt aangeraden om ook een visum aan te vragen wanneer je naar Amerika wil reizen, want je kan met een ESTA in sommige gevallen nog steeds geweigerd worden aan de grens. Dan mag je het vliegveld niet verlaten. Als je kort verblijft kan je een toeristenvisum aanvragen, aangezien je geen geld gaat verdienen. Blijf je een lange periode in Amerika? Vraag dan een werkvisum aan. Ben je nieuwsgierig naar de verschillende soorten vrijwilligerswerk? Neem dan eens een kijkje op de website van “Activity International” of “Vrijwilligerswerk”. Vaak kan je werken met zeedieren, regenwouden, daklozen, andere wilde dieren en nog een heleboel meer.